Jump to contentPhoto

Шо ST игри имате?


173 replies to this topic

#21 trte

 

trte

  Lieutenant

 • Members
 • 230 posts
 • Location:Macedonia
 

Posted 20 March 2006 - 02:00 PM

Ti si znaes golem si :D :D :D :D :D
If I were human I'll say the hell whit it, if I were human.SAFE STARGATE SG1

#22 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,706 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 02 April 2006 - 05:46 PM

Денес ги снабдив Captain of the USS-Orion и Capt. Niniste со по една копија од Bridge Commander. Дали сте расположени деновиве да се организираме да ја играме мрежно?
Само не сум сигурен дали требаше да се симне Patch-от 1.1. Како и да е кажете.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#23 Captain of the USS-Orion

 

Captain of the USS-Orion

  Rear Admiral

 • Members
 • 819 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 03 April 2006 - 03:06 AM

Знаеш дека јас сум за. Само треба некаде да ја однесеме, да почекаме да ја снимат и да се види веќе кој е вистинскиот капетан тука :)
"In the beginning the Universe was created. This made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

Posted Image

#24 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,706 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 03 April 2006 - 08:12 AM

Не бе, немислев во интернет кафе да ја играме, така никогаш нема да се собереме. Мислев преку интернет да направиме борба, па ако праи мерак, да си направиме турнирче.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#25 YuZe

 

YuZe

  Fleet Captain

 • Members
 • 471 posts
 

Posted 03 April 2006 - 08:13 AM

Хехе, многу сакам да ја играм Bridge Commander мрежно али немам добри противници. Со Bird Of Prey растурам Soverign класа без позначителна штета на Bird Of Prey.

#26 Captain of the USS-Orion

 

Captain of the USS-Orion

  Rear Admiral

 • Members
 • 819 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 03 April 2006 - 12:27 PM

Па ако може на интернет одма сум за, тоа знаеш. Него Јузе немаш шанси со Bird of Prey против мене :)
"In the beginning the Universe was created. This made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

Posted Image

#27 YuZe

 

YuZe

  Fleet Captain

 • Members
 • 471 posts
 

Posted 03 April 2006 - 01:05 PM

Па ако може на интернет одма сум за, тоа знаеш. Него Јузе немаш шанси со Bird of Prey против мене :)


Па ај ќе видам ќе прочепкам и ако може да се игра на интернет ќе играме. Него многу зависи од стилот на играње и од бродот со кој играш. Bird Of Prey е многу брза и е тешко да се погоди со торпедо, али ако знаеш добро да ги ротираш phasers- на бродовите може некако да ја уништиш. А оној Kessok Heavy е смрт за грабливката/ :D

#28 Captain of the USS-Orion

 

Captain of the USS-Orion

  Rear Admiral

 • Members
 • 819 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 03 April 2006 - 01:43 PM

Eпа да тој Kessok Heavy e добар ама не маневрира убаво. Иначе ги имаш пробано да ги стаиш оние ствари како patchovi се кои што ти даваат да играш со Intrepid класа? има едни интересни торпеда - Anaphasic. многу се добри со еден удар уништуваат брод али ја праат играта помалку интересна.
"In the beginning the Universe was created. This made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

Posted Image

#29 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,706 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 03 April 2006 - 03:12 PM

Проверено, може на интернет, само кажете кога да договориме пробно.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#30 YuZe

 

YuZe

  Fleet Captain

 • Members
 • 471 posts
 

Posted 03 April 2006 - 03:16 PM

Проверено, може на интернет, само кажете кога да договориме пробно.


Е супер ко така, само да се договориме кога. Можеби треба да отвориме нов thread за ова, и неделава не сум баш слободен пошто полагам колоквиуми па ќе се договориме кога како...

#31 eRRoRz

 

eRRoRz

  Ensign

 • Members
 • 138 posts
 • Gender:Male
 • Location:Macedonia
 

Posted 03 April 2006 - 06:58 PM

Eпа да тој Kessok Heavy e добар ама не маневрира убаво. Иначе ги имаш пробано да ги стаиш оние ствари како patchovi се кои што ти даваат да играш со Intrepid класа? има едни интересни торпеда - Anaphasic. многу се добри со еден удар уништуваат брод али ја праат играта помалку интересна.Kessok Heavy е многу слаб на долниот штит и кој сака нека е, му земам мало подвижно бродче и го газам од долу! :)
Ама не сите сервери дозволуваат patch-ована верзија.
И ако јас го немам тој patch (или дури и брод) не можам да се поврзам на сервер направен со него.
Мислам дека најповеќе се играше 1.1
There's one thing humans seem to do better than any species we've met.
When we're faced with a common threat, we put our differences aside and try to cooperate.
Cpt. Archer

#32 Tal'Shiar Operative

 

Tal'Shiar Operative

  Moderator/Maktrek

 • Members
 • 1,105 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 04 April 2006 - 03:18 AM

Greetings From the Romulan Star Empire :phone1: Гледам ( читам) паите муабет за СТ игри, па за сите фанови на O-game еве несто слично-- ST Birth of the Federation ( тактичка turn based стртегија). Има се сто ке ви текне дипломатија, граденје, борг коцки итн.... :naughty3dg:

Macedonian Star Trek fan club- MAKTREK
Project supervisor @ maktrek.org.mk talshiar@maktrek.org.mk


#33 YuZe

 

YuZe

  Fleet Captain

 • Members
 • 471 posts
 

Posted 04 April 2006 - 12:32 PM

Kessok Heavy е многу слаб на долниот штит и кој сака нека е, му земам мало подвижно бродче и го газам од долу! :)
Ама не сите сервери дозволуваат patch-ована верзија.
И ако јас го немам тој patch (или дури и брод) не можам да се поврзам на сервер направен со него.
Мислам дека најповеќе се играше 1.1


На Kessok Heavy не му е потребно маневрирање, пошто има многу јаки phasor-и и може да уништи Bird Of Prey пред таа да испали еден ласер.

#34 Captain of the USS-Orion

 

Captain of the USS-Orion

  Rear Admiral

 • Members
 • 819 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 04 April 2006 - 02:09 PM

Greetings From the Romulan Star Empire :phone1: Гледам ( читам) паите муабет за СТ игри, па за сите фанови на O-game еве несто слично-- ST Birth of the Federation ( тактичка turn based стртегија). Има се сто ке ви текне дипломатија, граденје, борг коцки итн.... :naughty3dg:


Може некој ќе ме камшикува али ја бев многу разочаран кога ја видов Birth of Federation. Едноставно не ја замислував како толку проста игра. И затоа одма се откажав од неа. Леле колку сакам да излезе Star Trek: Online...
"In the beginning the Universe was created. This made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

Posted Image

#35 Tal'Shiar Operative

 

Tal'Shiar Operative

  Moderator/Maktrek

 • Members
 • 1,105 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 04 April 2006 - 02:32 PM

Eпа гледам дека сакате да се организираме да игрме несто LAN/OnLine..Само казете im there, man :phone1:

Macedonian Star Trek fan club- MAKTREK
Project supervisor @ maktrek.org.mk talshiar@maktrek.org.mk


#36 TripPiLoT

 

TripPiLoT

  Lieutenant

 • Members
 • 226 posts
 • Location:Macedonia
 

Posted 04 April 2006 - 02:43 PM

hey hey, count me in. I jas sum za edna LAN Star Trek Borba. Ako moze i preku internet da se zatepame odlicno. Cek samo da se potsetam kako bese!
I'm the pilot trough your trip!

#37 YuZe

 

YuZe

  Fleet Captain

 • Members
 • 471 posts
 

Posted 04 April 2006 - 03:00 PM

hey hey, count me in. I jas sum za edna LAN Star Trek Borba. Ako moze i preku internet da se zatepame odlicno. Cek samo da se potsetam kako bese!


И јас сега се вежбам на Bridge Commander-от. Кажете кога да организираме.

#38 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,706 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 04 April 2006 - 03:03 PM

Момци, одлично. Гледам дека не има повеќе заинтересирани за играта, па ајде кажете, кога сите ќе ја имате инсталирано играта и patch-от, да се договориме кој ден и во кое време да направиме борба.
И уште една работа, треба да направиме 2 тима, зашто иначе против кого ќе се бориме?

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#39 YuZe

 

YuZe

  Fleet Captain

 • Members
 • 471 posts
 

Posted 04 April 2006 - 03:20 PM

Треба точно да се договориме за тоа кој со кого ќе игра, и Divich дали ќе можеш да ја дообјасниш функцијата на тоа patch-от и дали таа мора да се инсталира за играње преку интернет.

#40 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,706 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 04 April 2006 - 03:28 PM

YuZe, не сум сигурен дали може и без patch-от да се игра на интернет, ама сигурен сум дека ако немаме исти верзии нема серверот да не стави во игра. Вака со patch-от сите ќе бидеме со иста верзија така да можеме сите да учествуваме.
Еве линк за patch-от.
Bridge Commander Patch 1.1

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 
Reply to this topic  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users