Jump to contentPhoto

Star Trek Countdown


11 replies to this topic

#1 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 09 February 2009 - 06:34 PM

Прочитајте ја статијата на нашиот сајт за првиот дел.

Приказната е неверојатно добра. Прочитајте го стрипот па ќе коментираме. :)

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


Facebook Comments Below ( All comments made with your Facebook account are subject to moderator discretion )

#2 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,960 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 10 February 2009 - 06:50 AM

Го прочитав стрипот и искрено кажано едвај чекам за вториот дел. Одлична позадинска приказна за филмот. А за тоа на крај што се случува, со подзината уста бев 15 минути. :)
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#3 Rogi

 

Rogi

  Commodore

 • Members
 • 583 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 10 February 2009 - 05:04 PM

Me want! :D Како се доаѓа до стрипов?

\\//


#4 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 10 February 2009 - 05:29 PM

Me want! :D Како се доаѓа до стрипов?


Се купува. :)

Ај ќе ти пратам на мејл.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#5 Lore

 

Lore

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,248 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 10 February 2009 - 07:51 PM

Има добар торент, во cbr формат.

И фино се развива приказната.
Captain, short range sensors detect Klingons around Uranus!

#6 Rogi

 

Rogi

  Commodore

 • Members
 • 583 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 12 February 2009 - 03:13 AM

Го прочитав првиов дел. Можам да кажам само - WOW!

\\//


#7 Macedonian

 

Macedonian

  2nd Year Cadet

 • Members
 • 15 posts
 • Gender:Male
 

Posted 13 February 2009 - 07:47 PM

Super strip!

Dali mozi nekoj da go piratizira i da go stavi ovde ili na email da mi go prati?


Email- cousinkiller@hotmail.com

#8 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,960 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 14 February 2009 - 05:45 AM

Се надевам Дивич ќе може или Роги ако веќе го има?
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#9 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 14 February 2009 - 05:49 AM

Пратено ти е и на мејл и на пм.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#10 Macedonian

 

Macedonian

  2nd Year Cadet

 • Members
 • 15 posts
 • Gender:Male
 

Posted 14 February 2009 - 03:55 PM

Fala mnogu!

Go procitav stripot i ne mozam da docekam za vtoriot del...


Captain Data e najcudnata rabota vo cel strip :P

#11 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 08 March 2009 - 06:40 PM

Излезе второто продолжение од стрипот.
Можете повеќе да прочитате тука.

Кој е заинтересиран за линк за симнување нека пише на пм.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#12 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 26 March 2009 - 04:29 PM

STAR TREK –
COUNTDOWN Продолжува со
својот трет дел кој доаѓа како експлозија на информации кој за разлика од претходните 2 дела веќе води во
пресвртница на настаните кои му претходат на филмот во Мај.

Ромулус е
мртов.

На крајот од минатиот дел ја видовме
експлозијата на Хобус ѕвездата во која Ромулус е уништен. Сето тоа Nero го доживува со зборовите: “I watched it die… and I died with them”. Од тој момент Nero доживува трансформација од загрижен патриот и
решителен капетан во ладнокрвен убиец кој гладува само за одмазда. Nero повеќе нема доверба
во никого, ниту во Вулканците, ниту во Федерацијата, ниту пак во преживеаните
членови на сенатот кои ќе бидат први жртви на неговиот гнев.....

Повеќе тука


заинтересираните за стрипот ја знаат процедурата ;)

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 
Reply to this topic  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users