Jump to contentPhoto

Star Trek Voyager на Наша ТВ


49 replies to this topic

#21 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 25 December 2008 - 12:35 PM

Мислам дека најдобро ќе биде да се обработи епизода по епизода од самиот почеток.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#22 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,961 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 25 December 2008 - 02:20 PM

Мислам дека најдобро ќе биде да се обработи епизода по епизода од самиот почеток.


Шо знам колку ќе е паметно тоа.

Од една страна ќе има премногу работа, а ко секоја работа кај нас, ќе се почне добро и на крај нема да ја довршиме и ништо не сме направиле. А и да ја довршиме многу време ќе фати.

А од друга страна, има епизоди кои немаат никаква врска со главната сторија во серијата, туку секоја си е своја прича и немаат потреба да се преведуваат.

Тоа е моето мислење. Нека кажат и другиве што мислат, па што се реши така ќе правиме.
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#23 Miki

 

Miki

  Commodore

 • Members
 • 686 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 25 December 2008 - 02:25 PM

Ja mislam deka najubavo e da se napravi vo poveke etapi, nemora da bide serija po serija tuku da kazeme vo 4-5 navrati da se opise cela 1 sezona za da se naviknat lugeto deka ima nesto novo na sajtot za da citaat.
Posted Image
The most important thing you need to know is that you don't know phlox.
What you see what you hear Nothing is what it seems.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Vice President Miki Krstevski
Macedonian Star Trek fan club - MAKTREK
miki @ maktrek.org.mk
www.maktrek.org.mk
----------------------------------------------------------------------------------------------

#24 Lore

 

Lore

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,248 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 25 December 2008 - 05:11 PM

Ja mislam deka najubavo e da se napravi vo poveke etapi, nemora da bide serija po serija tuku da kazeme vo 4-5 navrati da se opise cela 1 sezona za da se naviknat lugeto deka ima nesto novo na sajtot za da citaat.


Како во весници кога во една реченица го објаснуваат цел филм? „Епизода 1: Вселенскиот брод е загубен во другиот ќош од галаксијата“, „Епизода 2: Ниликс ја спасува својата едногодишна девојка“(стварно бе, која педофилија е ситуацијата со Кес, у ствари, ми текнува кога полнеше цели 2 години! :lol: )


За оние кои побрзо би сакале да стигнат до информација, мислам дека би било коректно да ги упатиме кон Мемори Алфа.
Captain, short range sensors detect Klingons around Uranus!

#25 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 25 December 2008 - 05:29 PM

Абе лесно е да ги препратиме некаде. Еве на пример за Кес да се објасни дека тоа е раса Окампа која живее само 7 човечки години треба цела статија.
Иначе одма ви ставам еден линк каде Војаџер го имате сцена по сцена објаснет, и тоа секоја епизода.

Епизода 1 и 2 Caretaker

Значи на овој начин имаме завршено работа. Финтата ми беше дека можеме ние ова и на Македонски.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#26 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,961 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 25 December 2008 - 06:27 PM

А ние да правиме live streaming на прва сезона Војаџер? Најдов сајт кај што ги има сите епизоди и можат да се гледаат во секое време. Боље од тоа нема.

Edited by -Q-, 25 December 2008 - 06:28 PM.

Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#27 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 25 December 2008 - 06:33 PM

Можеме со линк на главната страна да ги препратиме таму оние кои се заинтересирани.
Сепак на нашиот сајт ќе недостасува текстуалниот увод.
Можеби стримингот придружен од кратки текстуални уводи по епизода ќе бидат најидеална комбинација.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#28 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,961 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 25 December 2008 - 07:10 PM

Можеме со линк на главната страна да ги препратиме таму оние кои се заинтересирани.
Сепак на нашиот сајт ќе недостасува текстуалниот увод.
Можеби стримингот придружен од кратки текстуални уводи по епизода ќе бидат најидеална комбинација.


Баш и на тоа мислев, зашто текстот за епизода ќе биде доволен и со две три реченици. Ко што е на StarTrek.com. Само ќе треба фино да се распрашаме како иде тоа и дали се кршат некакви авторски права. Ако не смееме, тогаш ќе може да оспособиме блог за таа намена во кој нема да се содржи името МакТрек, ама па затоа МакТрек ќе го линка блогот. Мислам дека во овој случај не ги прекршуваме правата зашто не се сме одговорни ние за тоа дали легална содржина има партнерот кој го линкаме. Пример Скопско Астрономско Друштво не може да одговора пошто не линка нас ако ние правиме некој далавери на сајтот. Има логика или да го довршам правниов факултет па да прајме муабет? :)
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#29 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 25 December 2008 - 07:44 PM

Нема потреба од толку маневри. Ако сајтот што го кажа си прави стриминг, тогаш ние нема од што да се плашиме. Ние слободно можеме да линкаме до него.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#30 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,961 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 25 December 2008 - 09:15 PM

Да, ама незнам колку е легален тој сајт.
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#31 Rogi

 

Rogi

  Commodore

 • Members
 • 583 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 26 December 2008 - 03:13 AM

Хехе, мислам дека добро ти оди и со недовршен факултет :). Ова со стримингов мене ми звучи најбоље. Само да размислиме од друг аспект. Ова треба да им биде достапно и на луѓе со лимитиран пристап до нет. Веројатно затоа и сакаат да го видат на ТВ, зашто инаку до сега би имале можност да симнат СТ од нет миљон пати. Тоа би било мојата поента. Али што и да се напраи би било боље него да се остаи неодговорено скокањево на цела сезона.

Позз

Edited by Rogi, 26 December 2008 - 03:13 AM.

\\//


#32 Miki

 

Miki

  Commodore

 • Members
 • 686 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 26 December 2008 - 03:30 AM

Linkuvanje na sajtot e glupost poarno kazete mu na janko da go stavi linkot na negoviot blog direktno to streamot nego sea on da stava link do nasiot sajt pa nie do drug, nema poenta da vlaga nekoj na nasiot sajt za samo da klikne i da otide na drug.
Posted Image
The most important thing you need to know is that you don't know phlox.
What you see what you hear Nothing is what it seems.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Vice President Miki Krstevski
Macedonian Star Trek fan club - MAKTREK
miki @ maktrek.org.mk
www.maktrek.org.mk
----------------------------------------------------------------------------------------------

#33 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,961 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 26 December 2008 - 06:46 PM

Него како ви се свиѓаше денешнава Војаџер? Го имаме Ног од DS9 у малце друго издање тука.
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#34 Lightlord

 

Lightlord

  Commodore

 • Members
 • 576 posts
 • Gender:Male
 • Location:Macedonia
 

Posted 26 December 2008 - 06:51 PM

Јас инаку ги снимам преку life stream-от па ке ги качам кога ќе имам неколку снимено ако има некој да сака да симне. :)

#35 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 10 January 2009 - 05:24 PM

Кај мене некогаш серијава иде со многу слаб звук. Дали е до приемот или секаде е вака незнам. Кај вас како е?

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#36 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,961 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 10 January 2009 - 05:42 PM

Кај мене иде ОК. Ама се повеќе и повеќе ме разочарува преводот.
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#37 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 10 January 2009 - 06:01 PM

Кај мене иде ОК. Ама се повеќе и повеќе ме разочарува преводот.


Мислам дека е бољи од оној на Телма.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#38 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,961 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 11 January 2009 - 08:53 AM

Па од тој на Телма не може полошо да биде. Затоа. :)
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#39 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 02 February 2009 - 06:29 PM

Како што му ветив на Дац:

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#40 capt. Benjamin Sisko

 

capt. Benjamin Sisko

  Fleet Captain

 • Members
 • 454 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje.Macedonia
 

Posted 02 February 2009 - 11:59 PM

Avtobusive nikogas ne bile poubavi ;)
Macedonian Star Trek fan club - MAKTREK
Conn officer - Mario Orlik
sisko@maktrek.org.mk
www.maktrek.org.mk


----------------------------------------------------
The more things change, the more they stay the same

Posted ImageReply to this topic  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users