Jump to contentPhoto

Star Trek: Voyager


138 replies to this topic

#21 Nickolov

 

Nickolov

  Fleet Admiral

 • Members
 • 2,201 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, MACEDONIA
 

Posted 05 November 2006 - 05:56 AM

Сега ја гледав "Dreadnought" епизодата! Мислам дека фалеше уште "I'm sorry B'elanna, I'm afraid I can't do that." :D :D :D :D :D

Инаку мислам дека од сите серијали (освен TOS), Voyager највеќе му парира со квалитет на TNG.

Macedonian National Coordinator @ TFU

Posted Image


MakTrek blog | Crapwerk blog


#22 Gul Gelat

 

Gul Gelat

  Lieutenant, J.G.

 • Members
 • 154 posts
 • Gender:Male
 • Location:Macedonia
 

Posted 06 November 2006 - 07:08 PM

И јас истото си го помислив кога ја гледав "Dreadnought" :D :D :D

Него, баш е и логично TNG и VOY да се најблиску едни до други, пошто се во основа во ист временски период, па во некои епизоди, кога Voyager "спонтано забораваат" дека се у горно свирипичино во однос на домата, баш изгледаат ко да се TNG.
Мојот личен однос према тие епизоди е ептен амбивалентен, пошто TNG=good, very good, ама тоа шо конзистентноста лета низ џам=baaad.

Edited by Gul Gelat, 06 November 2006 - 07:08 PM.

A true victory is to make your enemy see they were wrong to oppose you in the first place. To force them to acknowledge your greatness.

#23 Nickolov

 

Nickolov

  Fleet Admiral

 • Members
 • 2,201 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, MACEDONIA
 

Posted 07 November 2006 - 04:29 AM

Али од втора сезона, "Deathwish" ми е најбољи епизода. Онака, најдомаќинска... Кју, Рајкер... :)

Macedonian National Coordinator @ TFU

Posted Image


MakTrek blog | Crapwerk blog


#24 Nickolov

 

Nickolov

  Fleet Admiral

 • Members
 • 2,201 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, MACEDONIA
 

Posted 09 November 2006 - 09:58 AM

Ја глеав "Deadlock" сега. Двете Џејнвеи беа закон! :D

Macedonian National Coordinator @ TFU

Posted Image


MakTrek blog | Crapwerk blog


#25 Macedonian Empire

 

Macedonian Empire

  Master Warrant Officer

 • Members
 • 98 posts
 • Location:Macedonia
 

Posted 11 November 2006 - 10:00 AM

Jaс покрај мал милион серии кои ги имам низ дома... пак почнав да гледам Војаџер :)
Почнав со прва епизода... напредувам.. досега 5-6 ..пак ми се интересни
Војаџер е закон нема што...

#26 Nickolov

 

Nickolov

  Fleet Admiral

 • Members
 • 2,201 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, MACEDONIA
 

Posted 12 November 2006 - 06:08 AM

Јас сум до трета сезона моментално. "Fleshback" е мрдната епизода. :)

Macedonian National Coordinator @ TFU

Posted Image


MakTrek blog | Crapwerk blog


#27 bozint

 

bozint

  Master Chief Petty Officer

 • Members
 • 65 posts
 • Gender:Male
 • Location:Space....just chillin
 

Posted 13 November 2006 - 05:56 PM

И мене Voyager најмногу ми се допаѓа, TNG е добра ама некако нема многу борби, истражување, дипломатија нешто. За разлика од нив Voyager има добра приказна и добра екипа (не знам зошто не го сакате Neelix, не дека дечкото е топ ама ок ми е, за разлика од него Kes ептен ме неривараше и многу мерак ми се направи што ја немаше во понатамошните сезони), и повеќе судири како што ги нарече Divich.

Edited by bozint, 13 November 2006 - 05:57 PM.


#28 Nickolov

 

Nickolov

  Fleet Admiral

 • Members
 • 2,201 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, MACEDONIA
 

Posted 13 November 2006 - 07:49 PM

Абе Ниликс, за разлика од Кес, знае да е океј на моменти. Не ме нервира секогаш. :)

Иначе, "Future's End" рулз!

Macedonian National Coordinator @ TFU

Posted Image


MakTrek blog | Crapwerk blog


#29 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,960 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 10 December 2006 - 03:47 PM

Ја гледав пред малку Jetrel епизодата. Многу јака прича и глума. Права Star Trek епизода според мојот критериум.
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#30 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 10 December 2006 - 04:58 PM

Ја гледав пред малку Jetrel епизодата. Многу јака прича и глума. Права Star Trek епизода според мојот критериум.

Колку може делото да го води човека во погрешна насока, толку може и омразата да го заслепи од друга страна....................
Од токлку мрачна ситуација на измешани емоции како бес, каење........и двата карактери откако претходно се труеја со туѓите, ги сумираат своите грешки и увидуваат дека токму тоа и ги довело до овој степен каде што се...........
Q, се сложувам со тебе дека епизодава е во вистински Стар Трек дух.
Без разлика на технолошките достигнувања, во случајов Metreon Cascade, сепак се се сведува на тоа дека човекот одлучува каква ќе му биде иднината, а тоа зависи само од позитивната или негативната примена на технолошките достигнувања.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#31 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,960 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 10 December 2006 - 05:29 PM

Колку може делото да го води човека во погрешна насока, толку може и омразата да го заслепи од друга страна....................
Од токлку мрачна ситуација на измешани емоции како бес, каење........и двата карактери откако претходно се труеја со туѓите, ги сумираат своите грешки и увидуваат дека токму тоа и ги довело до овој степен каде што се...........
Q, се сложувам со тебе дека епизодава е во вистински Стар Трек дух.
Без разлика на технолошките достигнувања, во случајов Metreon Cascade, сепак се се сведува на тоа дека човекот одлучува каква ќе му биде иднината, а тоа зависи само од позитивната или негативната примена на технолошките достигнувања.


И што после откако ќе го направиме тоа, што мислиме дека во моментот е правилно, колку и да било погрешно? Што потоа, е тоа што не дели од животните. Лавот ќе го раскости својот плен, ќе го изеде и нема да се сврти веќе назад.
Но, човекот ја има совеста, која во оваа епизода ни е преставена како таа си ја наплатува казната за сите наши грешки.

Што потоа е тоа што не прави тоа што сме.
Прашувањето на самите себе си што потоа е тоа што ќе ни помогне да мрднеме малце како луѓе.
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#32 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,960 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 11 December 2006 - 04:14 AM

Ја гледав пред малку Jetrel епизодата. Многу јака прича и глума. Права Star Trek епизода според мојот критериум.


Еве и клипче од истата тука.

Се разбирам јас со фациве од сајтот. Ја гледав јас и одма утредента ја ставиле како Clip Of The Day. :naughty3dg:


P.S. Клипот е најдолу на страната.

Edited by -Q-, 11 December 2006 - 04:15 AM.

Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#33 Lore

 

Lore

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,248 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 11 December 2006 - 02:46 PM

Distant Origin - Лудило од епизода. 20 милиони години стара раса на диносауруси што има трансворп и какви се не технологии. И потекнуваат од Земјата, т.е. братучеди ни се. Ама не не сакаат многу! :(
Captain, short range sensors detect Klingons around Uranus!

#34 Lore

 

Lore

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,248 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 24 December 2006 - 11:10 PM

Live fast and prosper - многу смешна епизода, видете ги само „двојнициве“:

Posted ImagePosted Image
Captain, short range sensors detect Klingons around Uranus!

#35 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 25 December 2006 - 01:45 PM

Овој Mobar колку беше уфуран дека е вулканец :D

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#36 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,704 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 26 December 2006 - 12:16 PM

Еве уште 2 многу добри епизоди и исто толку добри фотки.

Living Witness

Posted ImagePosted Image

Voyager и екипажот во темно светло.

И

Unimatrix Zero

Posted ImagePosted Image

Janeway, Tuvok и B'Elanna асимилирани.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#37 Lightlord

 

Lightlord

  Commodore

 • Members
 • 576 posts
 • Gender:Male
 • Location:Macedonia
 

Posted 26 December 2006 - 12:58 PM

Гледам многу е интересна серијава... мора да ја гледам. Ја има ваму кај со зимам ДВД па мозда ке си купам резени од оригинал. :thumbsup:

#38 zsbreaker

 

zsbreaker

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,113 posts
 • Location:Macedonia
 

Posted 08 January 2007 - 04:06 PM

ubava mapa od Delta Quadrantot i raspored na Civilizaciite:

Posted Image
Macedonian Star Trek fan club - MAKTREK

President Ljupco Tasevski - Divich
Vice Pres. Miki Krstevski - Miki
Secretary Zivko Spirovski - TheBreaker

long live www.maktrek.org.mk

#39 Captain of the USS-Orion

 

Captain of the USS-Orion

  Rear Admiral

 • Members
 • 819 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 08 January 2007 - 07:55 PM

Не е малку грешна мапава? Не треба делта квадрантот да граничи со бета а не со алфа квадрантот?

Узбуњен сум. :)
"In the beginning the Universe was created. This made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

Posted Image

#40 zsbreaker

 

zsbreaker

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,113 posts
 • Location:Macedonia
 

Posted 08 January 2007 - 10:06 PM

Не е малку грешна мапава? Не треба делта квадрантот да граничи со бета а не со алфа квадрантот?

Узбуњен сум. :)sprotivni strani zavzemaat od "krugot" (galaksijata), taka da vo edna "tocka" se spoeni

ili po nashki da ti kazam: karshi-karshi se. :)
Macedonian Star Trek fan club - MAKTREK

President Ljupco Tasevski - Divich
Vice Pres. Miki Krstevski - Miki
Secretary Zivko Spirovski - TheBreaker

long live www.maktrek.org.mkReply to this topic  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users