Jump to contentPhoto

Star Trek Online


147 replies to this topic

#41 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,962 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 13 March 2007 - 07:56 AM

Интервју со извршниот продуцент Daron Stinnett на Star Trek Online

Играва е сеуште далеку од излегување но во Perpetual Entertainment се работи турбо на неа.

Се знае дека приказната ќе биде 20 години по Nemesis. Продуцентот за ова кажува...

We are not doing what other licensed games do. We are not just replicating the universe, we are creating a whole new world here. A world that will work well as a MMORPG and allow us the maximum of flexibility to match the fictional world to what we need to make a great game. The time after Nemesis gives us the maximum amount of creative freedom. It is a way to move Trek forward which many fans are looking forward to.

Иако приказната ќе биде во тој период тие сепак ќе се придржат до изворното, највеќе од TNG ерата. Мапата ќе биде во Алфа и Бета квадрантите и нема да може да се преминува преку Bajoran Wormhole. Со ова се најавува дека ќе се сретнат доста познати раси меѓу кои и Gorn, но ќе има и некои нови. Едни од нив ќе бидат Bimphalians (a scary new enemy).

Еве како ќе изгледа Away Team Mission. :)

Posted Image

Posted Image
Клингонци во Starfleet?

Да, една од 7-те раси со кои ќе може да се игра ќе бидат Клингонците. И тоа Клингонците ќе бидат членка на United Federation Of Planets. Може тоа изгледа на смел чекор и малку ризичен, но тоа е направено само за да може играчите да одберат токму со Клингонец да играат(сите играчи мора да бидат дел од Starfleet). Но ветуваат дека ќе има борба против клингонците, самата империја ќе има внатрешни конфликти. И се разбира ќе има клингонски бродови.

За останатите раси не откриваат сеуште кој ќе бидат, но напоменуваат дека претходните цртежи кои беа пуштени во јавност биле погрешни и да не се земаат како веродостојни, бидејќи воопшто нема да наликуваат на тоа.
За овие цртежи се збори.
Posted Image
Олеснување е што и во играва ќе се почитува постоечкиот канон.

We are careful about the history of trek. We tie into it and recognize that history. But the core are the values…we want it to be so people recognize the game as a Trek experience that feels like the values of Trek.


Yes sir, no sir?

Еден од најголемите предизвици со кои се соочуваат е како да успешно го имплементираат функционирањето на Starfleet, а притоа да се даде доволно голема слобода во GamePlay-от. Starfleet е милитаристичка организација, која има свој Chain Of Command, хиерархија, правила и извршувања на наредби. Играчите се вклучуваат во играта со чин на Ensign, а можат да достигнат ранк на Admiral, но прашањето е дали тие треба цело време да извршуваат наредби од други играчи или пак од NPC карактери, што значи во превод од сите можни карактери на почетокот. Но од друга страна доколку сите си прават што сакаат и не извршуваат наредби, тогаш незнам како би можело да се контролира Starfleet. Решението на Perpetual за овој проблем е да има даде можност на играчите сами да одбираат во каква околина ќе се вклучат.

We have to be careful about griefing [players who disrupt the game and abuse other players]. It is not going to make a fun experience if there is a grievous environment where you are being told what to do, especially by other players. So there will be an option and we will have role playing servers where players who are more inclined to follow those rules as they saw it from the shows. We could have gone down that road and made it a hard core experience, but we decided to make it solo friendly. Rank will come into play much more with our version of guilds, which we call fleets. That is where there will be some player control over other players, but it is all opt in for the player.

Исто така покрај овие guilds/fleets ќе може да се приклучува и во одредени фракции внатре во Starfleet.

Everyone is generally on the same side, but there is definitely internal factions from good to bad; there are plenty choices and opportunities to differentiate.

Enterprise F?

Бидејќи играта ќе се одвива 20 години по Nemesis изграден е и наследникот на Enterprise, но сеуште нема слики за да видиме како изгледа. Покрај новиот Enterprise ќе бидат вклучени и Galaxy и Sovereign бродовите, кои ќе бидат користени како хабови или па градови како што е тоа во другите вакви игри. Исто така ќе има и станици, а и бази на планети.

Еве како изгледа еден Starbase.

Posted Image


2D/3D

Првичниот план на Perpetual за борбите беше во дводимензионална околина, но сега велат дека малку отишле чекор понапред и дека околината ќе биде малку по тридимензионална. Иако тие напоменуваат дека Star Trek Online нема да биде Flight Simulation сепак ќе има малку и вертикална перспектива во борбите.

Players wont feel they are overly constrained and trapped to one plane. There will be more freedom, but we don't expect people to do barrel roles… that isn't part of Star Trek combat.

Еве некои цртежи на бродовите.

Posted Image

А еве и еден коментар од пациентите на trekmovie.com

1. Michael Appleton - March 12, 2007 How many years are we away from Virtual Technology where you strap the electrodes to your head and you ARE on the bridge of the Enterprise sitting in the command chair? As Keanu Reeves would say, "whoa…" :lol:
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#42 Lightlord

 

Lightlord

  Commodore

 • Members
 • 576 posts
 • Gender:Male
 • Location:Macedonia
 

Posted 13 March 2007 - 09:11 AM

Супер ке биде играва само ќе биде лошо што ќе се плаќа месечно и треба да се одвојуваат малце повеќе пари. :( Не е толку важно тоа побрзо нека искочи играва, само нека пазат зошо може да направат фатална грешка со трек историјата...

#43 Captain of the USS-Orion

 

Captain of the USS-Orion

  Rear Admiral

 • Members
 • 819 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 13 March 2007 - 03:33 PM

Играва ќе биде најдоброто нешто што му се случило на Стар Трек после Фрст Контакт. :)

Edited by Tal'Shiar Operative, 14 March 2007 - 08:01 AM.

"In the beginning the Universe was created. This made a lot of people very angry and has been widely regarded as a bad move." - Douglas Adams

Posted Image

#44 zsbreaker

 

zsbreaker

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,113 posts
 • Location:Macedonia
 

Posted 14 March 2007 - 07:21 PM

ne treba zahtevna samo da ja pravat od HARDWARE !!!!

treba site da ja igrame....

a ne neki novi KLINCI samo !!!
Macedonian Star Trek fan club - MAKTREK

President Ljupco Tasevski - Divich
Vice Pres. Miki Krstevski - Miki
Secretary Zivko Spirovski - TheBreaker

long live www.maktrek.org.mk

#45 Tal'Shiar Operative

 

Tal'Shiar Operative

  Moderator/Maktrek

 • Members
 • 1,105 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 14 March 2007 - 07:25 PM

Па пред некој ден налетав на препорачана конфигурација до кајшто е направена :argh:
накај 3 GB процесор
256 MB графичка
2 GB RAM

Macedonian Star Trek fan club- MAKTREK
Project supervisor @ maktrek.org.mk talshiar@maktrek.org.mk


#46 Lore

 

Lore

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,248 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 14 March 2007 - 07:33 PM

Па пред некој ден налетав на препорачана конфигурација до кајшто е направена :argh:
накај 3 GB процесор
256 MB графичка
2 GB RAM


Каква врска има ова бе, на официјални сервери нема да може да се игра со пиратска верзија, оригинал ќе чини 50 доларос, и уште 10 месечна претплата, епа кој може тоа да си го дозволи, може и јака конфигурација да си купи! :D
Captain, short range sensors detect Klingons around Uranus!

#47 Lore

 

Lore

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,248 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 23 March 2007 - 03:46 PM

http://pc.ign.com/ar...1/761079p3.html

Значи не се брзајте.
Captain, short range sensors detect Klingons around Uranus!

#48 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,962 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 23 March 2007 - 07:03 PM

http://pc.ign.com/ar...1/761079p3.html

Значи не се брзајте.


Единствениот аргумент во статијава дека играва заглавила е дека уште нема скриншотови од истата... Јас незнам каков сајт е тоа, ама штом јас успеав да закачам скриншотови на почетоков на странава, тогаш не знам како да му помогнам на чоекот шо ја праел статијава... :nono: :bash: :nono:
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#49 Lore

 

Lore

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,248 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 25 March 2007 - 03:08 PM

Единствениот аргумент во статијава дека играва заглавила е дека уште нема скриншотови од истата... Јас незнам каков сајт е тоа, ама штом јас успеав да закачам скриншотови на почетоков на странава, тогаш не знам како да му помогнам на чоекот шо ја праел статијава... :nono: :bash: :nono:


Младичу, жалам, ама тебе баш не ти е јасно за каков скриншот прават муабет. Она горе се скици, цртежи и евентуално скриншот од анимација! А такви работи редовно драстично се разликуваат од самата игра. Овие зборат за скриншот кој е real-time рендериран во самиот енџин на играта, значи изгледа баш онака како што ќе изгледа на компјутер. Така да статијата си е супер, ама ти брат си ја помешал терминологијата. ;)
Captain, short range sensors detect Klingons around Uranus!

#50 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,962 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 25 March 2007 - 05:33 PM

Тој првиот скриншот? На Away Mission шо се? За каков скриншот станува збор?
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#51 Lore

 

Lore

  Vice Admiral

 • Members
 • 1,248 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 25 March 2007 - 07:33 PM

Тој првиот скриншот? На Away Mission шо се? За каков скриншот станува збор?


Тоа ти е некој цртеж од предпродукција. Некој дизајнер го нацртал тоа и рекол „Еј супер би било ако изгледа отприлика вака“.  Колку тоа воопшто ќе личи со играта, не знам, ама знам дека игри во фотошоп не се прават.
Captain, short range sensors detect Klingons around Uranus!

#52 Lightlord

 

Lightlord

  Commodore

 • Members
 • 576 posts
 • Gender:Male
 • Location:Macedonia
 

Posted 26 March 2007 - 05:14 AM

И ја имам гледано емисии за правење игрици и мислам дека тоа што го збори Лоре е точно зошто знам дека се рпават многу дизајни за да се дојде до конечниот. Најверојатно тој погоре засега им бил најприфатлив и го ставиле на интернет, само колку да видиме дека се работи на играта ама тоа не значи дека финалниот дизајн ќе биде баш ваков иако веројатно е дека ќе се движи околу оваа основа.

#53 Thorax

 

Thorax

  Welcomed Star Trek Fan

 • Members
 • 3 posts
 

Posted 03 May 2007 - 09:42 AM

Pa ova igrava nema da bide za komanduenje vselenski brodoi samo nekolku ljudi ce moza da bida kapetani a drugite ekipaz i ne ce moze da se pukaa osven ako ne sa u flota. Trebalo da bide sekoj da komandue svoj brod kako EVE.

#54 Lightlord

 

Lightlord

  Commodore

 • Members
 • 576 posts
 • Gender:Male
 • Location:Macedonia
 

Posted 03 May 2007 - 11:19 AM

Не е интересно секој со брод, вака барем ке мозеш сам да се докажуваш па може еден ден и самиот ке станеш капетан. :)

#55 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,962 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 03 May 2007 - 11:30 AM

Така е Light. Во светот не функционира македонскиот синдром. Не е секој капетан своје лаѓе. :D
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"

#56 TheClown

 

TheClown

  Pastafarian Black Belt Priest

 • Members
 • 5,440 posts
 • Gender:Male
 • Location:The Circus
 

Posted 03 May 2007 - 11:33 AM

Заборави да ставиш "беле" :D . А иначе ќе може секој да командува брод.

"Don't you want it?"


#57 Dr. Phlox_mkd

 

Dr. Phlox_mkd

  Commodore

 • Members
 • 686 posts
 • Gender:Male
 • Location:in my computer cutting wires!!!
 

Posted 03 May 2007 - 03:58 PM

Posted Image


na slikava malce se pomesale kaj e klingonec za engineering? on e tepaciste da mu dates fejzer da popravi ili ke mu eksplodira u raka ili ke go zaebe neso! :D :D :D
...Ж!!!

#58 Divich

 

Divich

  Commander of Starfleet

 • Members
 • 2,705 posts
 • Gender:Male
 • Location:NCC-1701E but also often in Skopje Macedonia
 

Posted 03 May 2007 - 04:29 PM

Овој е едуциран Клингонец :P

Edited by Divich, 03 May 2007 - 04:35 PM.

il-parait-que-tous-les-gouts-sont-dans-l

Ad eundum quo nemo ante iit
 


#59 capt. Benjamin Sisko

 

capt. Benjamin Sisko

  Fleet Captain

 • Members
 • 454 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje.Macedonia
 

Posted 03 May 2007 - 06:39 PM

Pa bas i ne lici na klingonec :blink:
Macedonian Star Trek fan club - MAKTREK
Conn officer - Mario Orlik
sisko@maktrek.org.mk
www.maktrek.org.mk


----------------------------------------------------
The more things change, the more they stay the same

Posted Image

#60 -Q-

 

-Q-

  Admin/MakTrek

 • Members
 • 2,962 posts
 • Gender:Male
 • Location:Skopje, Macedonia
 

Posted 03 May 2007 - 07:14 PM

Теларит е тој.
Posted Image
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"Reply to this topic  


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users