Temporal Mechanics Department diskusii za temporal zavrzlami...
Posted 31 January 2007 - 08:41 AM
Lore, on Jan 31 2007, 01:46 PM, said:
Ne e alternate time line tuku 20 years in future.
The most important thing you need to know is that you don't know phlox.
What you see what you hear Nothing is what it seems.
---------------------------------------------------------------------------------------------
Vice President Miki Krstevski
Macedonian Star Trek fan club - MAKTREK
miki @ maktrek.org.mk
www.maktrek.org.mk
----------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 31 January 2007 - 09:46 AM
Miki, on Jan 31 2007, 02:41 PM, said:
Абе ајде, а кога Адмирал Џејнвеј ќе го врати Војаџер дома 16 години порано од нејзиниот timeline, иднината иста да не останува? Викаш докторот сепак ќе се запознае со малата на која дедо и се викал Џо, и ќе се ожени за неа, и ќе го земе името на дедо и?
Dude, you know nothing about temporal paradoxes!
Q, сели ги овие коментари во StarTrekOffTopic!
Posted 31 January 2007 - 10:16 AM
---------------------------------------------------------------------------------------------
miki @ maktrek.org.mk
www.maktrek.org.mk
----------------------------------------------------------------------------------------------
Posted 31 January 2007 - 10:42 AM
Miki, on Jan 31 2007, 04:16 PM, said:
Ахм, кхм... А извини друже, а Немесис во кој timeline се одвива, зошто ако ти текнува и таму имаш една Адмиралка Џејнвеј, истата онаа што беше капетан кога користејки го борговскиот трансворп хаб го врати Војаџер дома. И таа е таа што му вика на Пикард дали сака да иде кај Тал на гости?
А timeline-от на Џо загина заедно со адмиралката која настрада при уништувањето на трансворп хабот!!!
Posted 31 January 2007 - 12:54 PM
miki @ maktrek.org.mk
www.maktrek.org.mk
Posted 01 February 2007 - 02:58 PM
Q@maktrek.org.mk - http://www.maktrek.org.mk/
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"
Posted 01 February 2007 - 03:12 PM
Posted 01 February 2007 - 03:15 PM
Picard to Q - "I refuse to believe that the afterlife is run by you; the universe is not so badly designed."
ST First Contact - Picard: "They invade our space, and we fall back. They assimilate entire worlds, and we fall back. Not again. The line must be drawn here! This far, no further! And I will make them pay for what they've done!"
Posted 01 February 2007 - 03:29 PM
Posted 01 February 2007 - 05:36 PM
boris, on Feb 1 2007, 03:29 PM, said:
Одбрана на природата? Сакаш да кажеш заштита на универзумот од промените што самото патување би ги направило?
Јас времето (ова е некое мое мислење, а и го имам исто така негде читано) го сметам како секој момент, секоја нано секунда, да е друг универзум. Времето не тече, туку ние патуваме низ времето низ секој миг од нашите животи.
А еве едно прашање на кое што јас и Орион долго време кршевме глави! Одредена личност ( во примеров нека биде Иво
нашле грне злато. А Иво има временска машина! Е сега Иво си вели: Хм, зашто да не се вратам една година порано и да го откопам тоа злато! (ме пратите?) Е сега, што ќе се случи ако Иво се врати на некој начин во времето и го земе тоа грне злато???
Имаме еден одговор (Орион не кажувај) но сакам да знам што мислите вие?
П.С. Не забегавам од темата зашто има парадокс.
Posted 01 February 2007 - 05:59 PM
Ivo, on Feb 1 2007, 11:36 PM, said:
нашле грне злато. А Иво има временска машина! Е сега Иво си вели: Хм, зашто да не се вратам една година порано и да го откопам тоа злато! (ме пратите?) Е сега, што ќе се случи ако Иво се врати на некој начин во времето и го земе тоа грне злато???
Имаме еден одговор (Орион не кажувај) но сакам да знам што мислите вие?
П.С. Не забегавам од темата зашто има парадокс.
Па зависи како размислуваш
1.Се вракаш во времето, во тој момент во оваа реалност престануваш да постоиш (нема злато, археолозите го земале и сите срекно си живееле), го зимаш златото (нова паралелна реалост),тука си тече нов time line.
2. Го зимаш грнето (го менуваш time line-от), археолозите не го наогаат, и од тука следи дека ти не би можел да се вратиш за да го земеш златото ( Grand father paradox)
Macedonian Star Trek fan club- MAKTREK
Project supervisor @ maktrek.org.mk talshiar@maktrek.org.mk
Posted 01 February 2007 - 06:27 PM
Tal, on Feb 1 2007, 05:59 PM, said:
Токму така, Тал!
Ама ова летоска со Орион сме го разглабале до јаја!!! Баравме други решенија како да не го смениш time line-от..............
Ама види сеа: Тоа значи дека, од оваа перспектива гледано, не може да се патува низ времето!
Бидејќи, ти-патувачот, имаш некоја си причина да се вратиш во минатото. Па ако се вратиш, тоа ќе значи дека веќе си ја извршил причината! И ти всушност не можеш да се вратиш зашто ќе нема причина!
Let's put it this way:
Иво (пак има временска машина
Posted 01 February 2007 - 07:21 PM
Се зезам. Тоа со грнето финтата... Сигурно Орион ви се праел фраер у друштво дека он ја знае финтата зашто го постави тука проблемот тој и му го решивме.
Posted 01 February 2007 - 07:34 PM
-Q-, on Feb 2 2007, 01:21 AM, said:
Сега јас сум фраерот
Еве и некој "фраерски" текст за патување низ времето, па на кој му се чита..
Macedonian Star Trek fan club- MAKTREK
Project supervisor @ maktrek.org.mk talshiar@maktrek.org.mk
Posted 01 February 2007 - 07:40 PM
-Q-, on Feb 1 2007, 07:21 PM, said:
Се зезам. Тоа со грнето финтата... Сигурно Орион ви се праел фраер у друштво дека он ја знае финтата зашто го постави тука проблемот тој и му го решивме.
Иначе највероватно вам ви го поставил зошто еден другар ни ја кажа финтава пред две лета!!!! Тоа беше пред да постои форумов, мислам.
Posted 01 February 2007 - 08:02 PM
Ако го гледаме тајм лајнот линеарно и под претпоставка дека никој утре, задутре, или у недела нема да се врати назад во времето и да го отвори форумот порано, со што овој муабет би бил излишен и не би постоел, тогаш ДА, не постол форумов пред две години. Ама со тие работи никад немој да бидеш сигурен.
Ејјјј знаев дека ќе биде добар топиков... Ќе можеш да забегаш, никој да не те сфати и притоа ич да не ти чуе дали си напишал нешто што е на место.
Posted 01 February 2007 - 08:28 PM
Posted 01 February 2007 - 08:30 PM
I'm rich! I'm rich! I'm rich!
Mine! Mine! Mine!
Get away! Get away! Get away!
П.С. Иако пишува дека јас сум го отворил овој топик, тоа не е точно! Q го отвори за тука да ја префрли расправијата што ја имав со Мики, арно ама поради некои сериозни пореметувања што овие омнипотентни битиа го предизвикуваат во временско просторниот континуум, мене ме запишале како „творецот“.
This post has been edited by Lore: 01 February 2007 - 08:43 PM
Posted 02 February 2007 - 02:52 AM
i trpe im vika pomopsnik bagerist.
drugarive go prasuvaat a so e toa.
i trpe im objasnuva toa e koga bagerot kopa i toa so nemoze da go dokopa ja go dovrsuvam so lopata
Taka da lore misli mu ja.
miki @ maktrek.org.mk
www.maktrek.org.mk

Sign In »
Register Now!
Help

Add Reply

MultiQuote